![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
![]() Mam pytanie. Da się zrobić takiego if'a w którym sprawdzę czy aktualnie wyświetlany tekst jest taki sam jak coś tam?
Zastanawia mnie co wrzucić do zmiennej $aktualnie żeby to działało. Znaczy się jak pobrać informacje że Wystąpił błąd. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A skad ty chcesz to pobrac? Z powietrza? Podaj jakieś szczegóły.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Konkretnie potrzebuje coś takiego:
Z tego kodu co podałem wyżej nie działa else. Nie mam pojęcia dlaczego. Ten post edytował adrianozo 14.10.2010, 13:33:05 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
elseif($adres = 'gazetka4lo.cba.pl/')
= - to jest przypisanie == - to jest porównanie czyli ten kod: elseif($adres = 'gazetka4lo.cba.pl/') jest zawsze prawdziwy i nie dochodzi ci do else -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Poprawiłem na
elseif($adres == 'gazetka4lo.cba.pl/')echo 'Strona Główna'; i jest to samo. Else nie występuje -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No to widac jakis inny warunek jest wczesniej spelniony.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To raczej jakby był spełniony to by się pokazał z niego tytuł, a nie pokazuje się nic oprócz - Gazetka IV LO w Częstochowie a to jest ustawione statycznie
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
tja....
elseif(!empty($strona))echo $title sprawdzasz $strona a wyświetlasz $title, którego nigdzie nie ustawiasz. A jak wyswietlasz cos co nie jest ustawione to nic nie widac. Weź włącz wyswietlanie wszystkich bledow a nie latasz z takimi pierdółami po forum. Tu masz napisane jak: Temat: Jak poprawnie zada pytanie Zastosuj się do wszystkich podanych tam porad - przyda ci sie na pewno -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Już rozwiązane...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:43 |