![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 18.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Tworząc mały system template natrafiłem na problem związany z wyrażeniami regularnymi. Przetwarzam sobie taki plik: Instrukcje mam zamknięte w {% i %} i wszystko działa ładnie, konwertuje sobie toto do wykonywalnych plików php. Problemy zaczęły się podczas przetwarzanie warunków IF. Otóż wyrażeniem: ładnie wyłapuje to co jest w nawiasach ale teraz muszę to przetworzyć więc ciąg znaków: muszę zamienić na (przykładowo) Mój problem polega na skonstruowaniu wyrażenia wyłapującego ciągi znaków alfanumerycznych ale tylko takich które nie są zamknięte w apostrofach (w systemie abc ma oznaczać zmienną a 'abc' ciąg znaków, 123 to wartość liczbowa), oczywiście ciągi OR i AND będą pomijane w zamianie... Jakieś sugestie jak ugryźć takie wyrażenie? Edit: Przepraszam wkradł się błąd, przekształcone wyrażenie powinno wyglądać następująco: (= zamienione jest na ==, tez tego powyższego +) Pozdrawiam Ten post edytował maniana 14.10.2010, 14:11:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:30 |