![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z formularzem, zaczynam naukę php i przyznam szczerze, że nie wiem gdzie wpisać w tym kodzie maila, na który będą przychodziły wiadomości.
Oto kod: Kod <?php if(!$_POST) exit; $email = $_POST['email']; //$error[] = preg_match('/\b[A-Z0-9._%-]+@[A-Z0-9.-]+\.[A-Z]{2,4}\b/i', $_POST['email']) ? '' : 'INVALID EMAIL ADDRESS'; if(!eregi("^[a-z0-9]+([_\\.-][a-z0-9]+)*" ."@"."([a-z0-9]+([\.-][a-z0-9]+)*)+"."\\.[a-z]{2,}"."$",$email )){ $error.="Invalid email address entered"; $errors=1; } if($errors==1) echo $error; else{ $values = array ('name','email','message'); $required = array('name','email','message'); $your_email = "xxx@xxx.com"; $email_subject = "New Message: ".$_POST['subject']; $email_content = "new message:\n"; foreach($values as $key => $value){ if(in_array($value,$required)){ if ($key != 'subject' && $key != 'company') { if( empty($_POST[$value]) ) { echo 'PLEASE FILL IN REQUIRED FIELDS'; exit; } } $email_content .= $value.': '.$_POST[$value]."\n"; } } if(@mail($your_email,$email_subject,$email_content)) { echo 'Message sent!'; } else { echo 'ERROR!'; } } ?> Wpisywałem w kilku miejscach ale formularz nie działa. Proszę o pomoc. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 7 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otto na to wpadłem jak tylko odpaliłem ten skrypt, niestety nie działa wpisanie maila w tym miejscu. pojawia się taki błąd nad formularzem: $value){ if(in_array($value,$required)){ if ($key != 'subject' && $key != 'company') { if( empty($_POST[$value]) ) { echo 'PLEASE FILL IN REQUIRED FIELDS'; exit; } } $email_content .= $value.': '.$_POST[$value]."\n"; } } if(@mail($your_email,$email_subject,$email_content)) { echo 'Message sent!'; } else { echo 'ERROR!'; } } ?> Ten post edytował sander 13.10.2010, 23:27:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 24 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze plik powinien mieć rozszerzenie *.php
A po drugie czy masz zainstalowany jakis serwer lokalny np. xampp, wampp, webserv itp. Poczytaj troche o PHP. Tutaj masz sporo kursów. Link Ten post edytował minolone 14.10.2010, 00:13:33 |
|
|
![]()
|
|
Po pierwsze plik powinien mieć rozszerzenie *.php A po drugie czy masz zainstalowany jakis serwer lokalny np. xampp, wampp, webserv itp. Poczytaj troche o PHP. Tutaj masz sporo kursów. Link Hmm, napisałem, że zaczynam przygodę z php ale nie oznacza to, iż jestem ciemny w pip. Plik ma nazwę contact.php Co do serwera to też doskonale wiem, że musi być lokal, ewentualnie pliki na serwerze, mam pliki na serwerze. Potrzebowałem pomocy a nie linka do kursów, które mam na dysku. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat pojawia się taki błąd nad formularzem: To nie zaden blad a wyswietlony kod php. Jak spojrzysz w źródło strony to zobaczysz swoj cały kod php.$value){ if(in_array($value,$required)){ if ($key != 'subject' && $key != 'company') { if( empty($_POST[$value]) ) { echo 'PLEASE FILL IN REQUIRED FIELDS'; exit; } } $email_content .= $value.': '.$_POST[$value]."\n"; } } if(@mail($your_email,$email_subject,$email_content)) { echo 'Message sent!'; } else { echo 'ERROR!'; } } ?> Nie denerwuj się więc na ludzi gdy starają ci się pomoć na podstawie podanych symptomów. Podane symptomy wyraźnie mówią, że Twoj skrypt nie przechodzi przez php i jest traktowany jak zwykły HTML. Zainstaluj więc jeszcze raz porządnie php, sprawdź poprawność rozszerzen, przeczytaj jeszcze raz kursy które to masz na dysku i doczytaj jak zrobic by php działał. W necie i w kursach jest pelno info o tym. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 03:53 |