![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewien problem a mianowicie: Pasuje oddzielic czesc zwiazana z polaczeniami do bazy(np pobranie danych usera z bazy mysql) a czesci ktora to przerobi. Ja dziele kazda czesc strone na moduly - czyli np box z ostratnimi newsami to modul (osobny katalog z plikami css, js , widokiem i controlerem ktory to przerabia). I teraz pytanie czy zapytania mysql pasuje pisac w osobnych plikac np userSQL (czyli wszystkie zapytania zwiazane z userem). Czy do kazdego modulu osobno plik z zapytaniami? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 5 Dołączył: 31.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja przechowuje zapytania SQL w pliku XML. Napisałem prosty parser dzięki któremu mogę wstawiać "zmienne" z php - coś na wzór templatów smarty...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz jak sprawa wygląda w Frameworkach,
Masz model który zajmuje się tylko komunikacją z bazami danych. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 19:47 |