Witam.
Stosuję kilka połączeń z mysql na mojej stronie.
Plik config.php (odpowiada za łączenie się)
<?php
$login = '';
$haslo = '';
$host = '';
$baza1 = '';
$baza2 = '';
$baza3 = '';
$polaczenie1 = mysql_connect($host, $login, $haslo); // $polaczenie1 - baza strony! if ($polaczenie1){
if ($db1){
}else{
$wiadomosc .= '<font color="red">Błąd podczas łączenia z bazą danych strony!</font><br>';
}
}else{
$wiadomosc .= '<font color="red">Błąd podczas łączenia z bazą danych strony!</font><br>';
}
$polaczenie2 = mysql_connect($host, $login, $haslo); // $polaczenie2 - baza gry: account! if ($polaczenie2){
if ($db2){
$poldb = 1;
}else{
$wiadomosc .= '<font color="red">Błąd podczas łączenia z bazą danych gry21!</font><br>';
}
}else{
$wiadomosc .= '<font color="red">Błąd podczas łączenia z bazą danych gry!</font><br>';
}
$polaczenie3 = mysql_connect($host, $login, $haslo); // $polaczenie2 - baza gry: player! if ($polaczenie3){
if ($db3){
$poldb2 = 1;
}else{
$wiadomosc .= '<font color="red">Błąd podczas łączenia z bazą danych gry!5</font><br>';
}
}else{
$wiadomosc .= '<font color="red">Błąd podczas łączenia z bazą danych gry!</font><br>';
}
?>
i plik który z tego korzysta:
<?php
include ('includes/config.php');
$p_konfiguracja = "SELECT * FROM konfiguracja";
$q_konfiguracja = mysql_query($p_konfiguracja, $polaczenie1); ?>
Otrzymuję błąd: "Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Program Files (x86)\WebServ\httpd-users\php\prosta\index.php on line 7"
Ktoś ma jakieś pomysły? Użyłem przecież w zapytaniu identyfikator połączenia - "$polaczenie1". Wygląda mi to na błąd właśnie z tymi identyfikatorami połączeń.