![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zmusić ms word (office xp) do współpracy z mysql??
Konkretnie to chcę aby word tworzył korespondencję seryjną w oparciu o dane z bazy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Są dwie możliwości:
1. Pomyliłeś forum 2. Nie jestem douczony o świetnej jak sądze współpracy MYSQL i WORDA. Jak trafiłeś na to forum to sądze że również nie wiem nic o integracji php/WORD. ![]() -------------------- Oooo, cia is on the phone... Ok, I got it. Shit I lost it.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cóż - nigdzie nie jest wyraźnie napisane że jest to forum po święcone JEDYNIE współpracy php z bazami danych prawda?? Forum jest poświęcone serwerom baz danych i językowi SQL czyli moim zdaniem jego tematyka daleko wykracza poza współpracę powyższych z php!!
Więc ponawiam pytanie - czy jest możliwe aby word pobierał dane z bazy MySQL... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Szubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainstaluj ODBC Mysqla i korzystaj z MSQuery w wordzie...
|
|
|
![]()
|
|
Cytat zainstaluj ODBC Mysqla i korzystaj z MSQuery w wordzie...
No no w sumie dobra rada... tylko powiedz mi skąd wziąść ODBC MYSQLa? W temacie baz danych jestem cieniutki, potrafię z nich korzystać za pośrednictwem php i nic poza tym... będę wdzięczny za dokładniejsze wskazówki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
http://www.mysql.com/search/?q=odbc&doc=0&m=o
http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/Installi...ing_MyODBC.html -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoj post jest zbyt ogolny - napisz co dokladnie chcesz osisagnac, bo do wspolpracy mozna latwo zprzegnac oba "mechanizmy" (tudziez aplikacje
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Twoj post jest zbyt ogolny - napisz co dokladnie chcesz osisagnac, bo do wspolpracy mozna latwo zprzegnac oba "mechanizmy" (tudziez aplikacje
![]() Mam na serwerze w bazie listę mailingową (oprócz maili jest tam min. adres pocztowy i inne) i chcę przy pomocy worda przygotować korespondencję seryjną do osób z tej listy (list, koperty). Ot i cała filozofia. Ponadto (ale bez tego dam sobie radę) dobrzeby było gdyby po stworzeniu listu i koperty dla konkretnej osoby word/msquery dodawał do tabeli info że koperta i list zostały stworzone. Generalnie to pomogli lewar i scanner ![]() ![]() Pojawił się jedynie mały problem z kodowaniem (domyślna strona kodowa bazy to ISO ale dane były wprowadzane ze strony kodowanej UTF-8) ale problem rozwiązany - php rulez ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 11:15 |