![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uczę się kohana 2.3.4, chcę zrobić logowanie i ale nie działa i nie wiem co robię źle. Mam taki kod:
Czy mógłby ktoś na to spojrzeć? Po logowaniu ten fragment Ciągle zwraca 5, czyli chyba user nie jest zalogowany? Co robię źle że nie chce logować? Dzięki za pomoc. Jakby była potrzeba pokazać pliki widoków to napiszcie . Ten post edytował wald3k 12.10.2010, 20:15:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm
W Home_Controller daj w konstruktorze: Kod $this-> session = Session:: instance(); $this-> auth = Auth :: instance(); Nie znam kohany, ale czy ładujesz klasę auth automatycznie? czy tylko w wybranych kontrolerach? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na szybko 4 rzeczy:
1.
2. Jak dodawałeś usera do bazy to haszowałeś hasło ? Jeżeli z z solą to przy logowaniu także to musisz zrobić
3. Pamiętaj, że jeżeli dodajesz użytkownika z rolą admina, to musi on mieć także rolę login 4. To zdecyduje się czy Auth::instance()-> czy $this->auth :-) pozdr -------------------- awake
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nadałeś użytkownikowi rolę login?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc. _olo_1984 poprawiłem wszystko według twoich uwag i działa, problem głównie rozchodził się właśnie o to haszowanie hasła.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 14:22 |