![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 1 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc,
gdzie moge znalesc scrypt, ktory po rejestracji nowego usera wysylal link na jego adres e-mail i dopiero po kliknieciu na ten link konto usera sie aktywuje. Tylko nie piszcie cos w rodzaju www.google.pl bo nie wiem jakie haslo wyszukiwania tam wpisac, przeciez nie wpisze "scrypt do wysylania hasla na maila po rejestracji..." Dzieki i pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
SKryptu Ci nie podam, ale mogę Ci opisać jak takie coś zrealizować.
Jeśli masz dostęp do bazy danych to jest to naprawde łatwe. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 1 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dostep, a jak bez tego
![]() Dawaj, tylko jesli mozesz w szczegolach,OK Notuje ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podam ci tylko jak to powinno wyglądać, powinieneś sobie poradzić - a jak nie to wtedy zmontuje coś konkretnego.
Kod CREATE TABLE activation_keys (
activation_key char(30) not null, user_id int unsigned not null ); Tok postepowania: 1. Po rejestracji konta potrzebne są takie dane: ID nowego konta, EMAIL podany przy rejestracji 2. Generujemy losowy klucz o długości 30 znaków. Tutaj znajdziesz funkcję do tego zadania. 3. Zapisujemy rekord w bazie: Kod INSERT INTO activation_keys values('$klucz',$id_usera);
Do tego jeszcze montujesz skrypt, np: aktywacja.php o takim pseudokodzie: [php:1:aa3a21d20d] <?php if ( strlen( $_GET{'key'} ) != 30 ) die; else { // pobranie rekordu z tablicy "activation_keys" gdzie "activation_key"=$_GET{'key'} // jesli rekord istnieje to aktywujemy usera o ID pobranym z bazy i kasujemy ten rekord // jesli rekord nie istnieje pokazujemy komunikat "spadaj cfaniaku" } ?> [/php:1:aa3a21d20d] to tyle, troche na szybko, ale powinno być ok, spadam spać ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to zrobił tak:
1. Cytat <?/*
jakis nick||jakies haslo w md5||jakis mail||jakas ranga||akceptacja|| jakis nick||jakies haslo w md5||jakis mail||jakas ranga||akceptacja|| jakis nick||jakies haslo w md5||jakis mail||jakas ranga||akceptacja|| */?> gdzie akceptacja to np.: 1 - tak 0 - nie 2. Przy logowaniu sprawdzasz czy $xxxxx[4] wynosi 1.. jezeli tak to logujesz 3. Jeżeli chodzi o aktywację przez usera to robisz skrypt do wysylania maila.. i w mailu podajesz link do http://adres.strony.pl/activation.php?id= i tutaj haslo w md5... 4. W activation.php odbierasz $_GET['id'] i zmieniasz linijkę w miejscu gdzie występuje $_GET['id'] (eregi).... kodu nie napiszę bo nie chce mi się ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.08.2025 - 02:32 |