![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No więc znalazłem na tym forum skrypt napisany przez pewnego użytkownika... nie pamiętam już nicku no ale mniejsza z tym.
Jest to skrypt do pozdrowień online które zapisują się na serwerze mySQL a inny plik je z tamtąd odczytuje. A moje pytanie jest takie... Jak mógłbym zrobić panel do tych pozdrowień online dla admina? Chodzi mi o funkcje edycji, usuwania itd niektórych pozdrowień z poziomu panelu a nie PMA.
Proszę o napisanie odpowiedzi w miarę łatwy sposób, ponieważ dopiero zaczynam "przygodę" z php... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak mógłbym zrobić panel do tych pozdrowień online dla admina? Za pomocą kilku funkcji mysql_, echo i kilku ifów. Proszę o napisanie odpowiedzi w miarę łatwy sposób, ponieważ dopiero zaczynam "przygodę" z php... Chyba prosto. A tak na poważnie, tutaj najpierw pokazujesz swój kod, a my pomagamy w rozwiązaniu problemu, jeżeli brak kodu - nie ma problemu. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początek zrobić stronkę z logowaniem, aby nikt inny nie namieszał w pozdrowieniach.
Potem wystarczy wczytać z bazy wszystkie pozdrowienia:
W pliku edytuj robisz sobie małe pola textarea w ktore wczytujesz zawartosc wczytanej bazy SELECT * FROM baza WHERE `id` LIKE '".$_GET['id']."' Potrzebne polecenia to: $sql = "UPDATE .... $sql = "DELETE FROM To tak orientacyjnie napisane więc trzeba troszkę pomyśleć. Ten post edytował webspy 12.10.2010, 19:02:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:46 |