Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [js] ? Alert o zabezpieczeniach
ktuvok
post 3.05.2004, 20:51:41
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Napisałem nieduży systemik w oparciu o php+MySQL. Teraz podłączam grafę zrobioną przez grafika. Składają się na nią zwykłe elementy html oraz flash - zwyczajny .swf. Mniej więcej ta sama grafika jest we wszystkich ekranach.

Co jakiś czas - nieregularnie i w sumie niezależnie od tego, w którym miejscu systemu akurat jestem - przed wyświetleniem strony IE 6.0 wyrzuca mi komunikat:

"Ta strona zawiera potencjalnie niebezpieczne dane dla formantu ActiveX. Obecne ustawienia zabezpieczeń uniemożliwiają uruchamianie formantów w taki sposób. W wyniku tego strona może być wyświetlana niepoprawnie.".

Po kliknięciu OK ładuje się wszystko oprócz flasha... Co jest źle zrobione? Nie znam się na grafice - czy coś trzeba poprawić, czy to tylko moja przeglądarka siada?

Pozdrawiam,
K
Go to the top of the page
+Quote Post
dr_bonzo
post 6.05.2004, 00:45:26
Post #2

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jak sam piszesz:
Cytat
(...) przed wyświetleniem strony IE 6.0 wyrzuca mi komunikat:

"Ta strona zawiera potencjalnie niebezpieczne dane dla formantu ActiveX. Obecne ustawienia zabezpieczeń uniemożliwiają uruchamianie formantów w taki sposób. W wyniku tego strona może być wyświetlana niepoprawnie.".

-- IE wyswietla ci ten komunikat, jest to kwestia odpowiedniej konfiguracji IE. Narzedzia > Opcje internetwe > Zabezpieczenia i wybierz Poziom niestandardowy -- pobaw sie ustawieniami z ActiveX w nazwie.

--------------------
Nie lubię jednorożców.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 25.07.2025 - 01:51