![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 15.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Próbuję coś sklecić z php i bazą mysql. Będzie to programik do urlopów. I trapi mnie jeden albo kilka szczegółów. Mam tabelę: urlopy (id_u, data, ilosc_godzin, urlop_poczatkowy, urlop_zalegly, urlop_koncowy, id_usera) urlop_poczatkowy - tu bedzie przetrzymywana ilosc jaka pracownik otrzymuje rocznie urlop_zalegly - tu bedzie przetrzymywana ilosc dni jakie mu zostly, ktorych nie wykorzystal urlop_koncowy - ilosc dni wykorzystanych ma ktos jakies lepsze rozwiazanie co do kolumn w tabeli urlopy? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Tak na szybko to myślę, że mógłbyś spróbować tak: TABLE: urlopy COLUMNS: id, user_id, value, year value => liczba dni urlopu przysługującego year => rok dla którego przypisany jest dostępny urlop TABLE: urlopy_wykorzystane COLUMNS: id, user_id, start, end, dni, type start => data początkowa end => data końcowa dni => można pominąć i wyliczać na bieżąco type => rodzaj urlopu (wypoczynkowy, okolicznościowy, naukowy itp) Myślę, że to rozwiązanie by się sprawdziło ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:30 |