![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem ze skryptem logowania. Gdy wpisuję login i hasło, zamiast przekierowania na stronę główną, pojawia się nowe okno z białym tłem i przekierowaniem do pliku login.php . Siedzię nad ty już jakiś czas, proszę więc o pomoc. Oto te pliki:
login.php
conn.php
Czy mógłby mi ktoś skorygować błędy? Bardzo proszę, to dla mnie ważne. Ten post edytował neneth 11.10.2010, 16:09:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otwierasz sesję 3 razy session_start(); wystarczy jeden raz na samym początku... Uruchamiasz bufor wyjścia 2 razy (w pliku conn i w pliku login) to też powinno być wykonane raz.
Cytat if ($_SESSION['login'] > 0){ echo "Nie jesteĹ_ zalogowany..."; header("Location: strona_glowna.php"); exit; } yyy, jeżeli login jest większy od zera (użytkownik jest zalogowany?) to otrzymuje komunikat który mówi iż nie jest zalogowany? Domyślam się że miało być że jest już zalogowany. $_SESSION['login']=$konto; co ma robić ta linijka na początku? Skąd zawartość zmiennej $konto się bierze? To tyle na dobry początek. -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, linijki poprawiłem i dalej nie działa, więc już nie mam pojęcia, dlaczego. Zamieszczam poprawiony kod jeszcze raz
plik conn.php
plik login.php
Co teraz jest źle? Ciągle wyskakuje biała karta po zalogowaniu i nie ma żadnego komunikatu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj więcej informacji, po wysłaniu formularza pojawia się biała strona na górze strony wpasku adresu widnieje... login.php?
Po tej białej stronie użytkownik zostaje zalogowany czy nie? -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
Po zalogowaniu nie chce mnie przenieść na stronę index.php , więc nie mam pojęcia o c teraz chodzi, a siedzę nad tym już 3 dni.
Podam teraz pliki po modyfikakcji: plik login.php
i plik conn.php
Ten post edytował neneth 12.10.2010, 14:00:34 |
|
|
![]()
|
|
ob_start wrzuć na początek login.php bo nie będziesz mógł zrobić przekierowania w tym pliku. Usuń z pliku conn.php ob_start i ob_end_flush bo Ci zatrzyma bufor w połowie drogi...
# echo('Zostałeś zalogowany. '); # Logicznie rzecz biorą to tutaj powinno się znaleźć przekierowanie tak więc Header('Location: index.php'); -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję za podpowiedź. Naprawiłam pliki, ale teraz pojawił się błąd
Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /login.php on line 52 Moje pliki wyglądają teraz tak: plik conn.php
plik login.php
Teraz to ja już nie wiem, co może być jeszcze źle. Proszę o wskazanie błędów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pewności nie mam ale jeśli używasz else musisz użyć klamr czyli od kąd do kąd obejmuje
|
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem neneth, nie znasz podstaw php a za takie rzeczy się chwytasz.
Ten post edytował bmL 12.10.2010, 20:51:20 -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
Witam, poprawiłem pliki zgodnie ze wskazówkami. Oto one:
plik conn.php
plik login.php
Nie wiem, co tym razem jest źle. Proszę o odpowiedź pełną i konkretnie co gdzie mam wstawić, bo ja dopiero się uczę i chciałbym wiedzieć, jakie błędy popełniam. To co do tej pory poprawiłem zostało mi wyjaśnione na innych forach (m. in.). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A czymże objawia się tym razem to "źle"?
Lektura obowiązkowa dla Ciebie: Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:46 |