![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie teoretyczne. Chcę zrobić logowanie posługując się klasą User
Kod, który będzie odpowiedzialny za logowanie, będzie wyglądał tak:
I moje pytanie jest takie: Czy nie będzie żadnego problemu jeśli każda instancja tworzona przy logowaniu będzie nazywała się $user? Nie będą się nadpisywać? Czy nie będzie żadnego konfliktu jeśli każda zalogowana osoba będzie przypisana do zmiennej $user? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No a jak masz zmienną:
$zm = $_GET['costam']; To ona dla kazdego usera się nadpisuje? ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Czyli muszę wygenerować sobie unikatową zmienną Skad ten wniosek?Nie, wszystko jest wporządku - taki miales wniosek wyciągnąć. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ja to widzę tak:
Ten post edytował user_php.pl 11.10.2010, 13:34:16 |
|
|
![]()
|
|
No ale przecież $user tworzysz dla różnych logowan przy roznych żądaniach do serwera a nie w tym samym czasie w tym samym żądaniu do serwera, tak?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Poprostu on nie rozumiem jak dziala http, dla kazdego user'a jest tak jakby osobny proces o ile sie nie myle, tak?
Mniej wiecej, wtedy kazdy user ma tak jakby wlasna "pamiec", wiec kazde zadanie tworzy nowy inny obiekt -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
No właśnie, przerobiłem trochę materiału, ale nigdzie nikt nie wspomniał o problemie alokacji pamięci, w sensie, jak to w php jest rozwiązane.
Tak czy siak, rozjaśniliście mi trochę to zagadnienie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 07:54 |