![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem. Mój tytuł pracy licencjackiej to "system komunikacji między użytkownikiem a bazą danych" pewnej firmy. Ma to być na tej zasadzie, że ma być prosta stronka, i na niej np. pole do logowania uzytkownika, itp. Ma to być z wykorzystaniem MySQL i php. SQL coś umiem, ale php ni w ząb. Jakby mógł ktoś podpowiedzieć od czego najlepiej zacząć? Domyślam się że to nie musi być bardzo skomplikowana witryna;) Chodzi o to żeby pokazać umiejętność z baz danych. Zaintalowałem coś takiego jak WAMP. Będę wdzięczny za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zacznij od nauki podstaw php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki:) a mógłbyś podpowiedzieć na czymś się skupić przy tworzeniu tego projektu? Chodzi mi o bardzo ogólny opis struktury tej całej strony jak mogłoby to wyglądać ( bo ja to narazie rozumiem że trzeba zrobić najpierw bazę mysql, a potem za pomocą php zintegrować z witryną).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- komunikacja php-mysql (standardowy sterownik Ci wystarczy, jeżeli to nie ma być nic skomplikowanego nie ma co się bawić w żadne klasy typu mysqli czy pdo)
- podstawy HTML - podstawy PHP (chociaż jeżeli znasz jakiś inny język [wiem że c/c++ są podobne do php] - to nie będzie problem, php to najprostszy język z jakim się spotkałem ![]() - obsługa formularzy HTML'owych w php Najlepiej google -> tutorial HTML, google -> tutorial php, google -> tutorial mysql w php. Dalej też możesz próbować googlować np. logowanie/rejestracja w php. itp. Jak masz czas to książki ale ja osobiście czytałem jedną i to było dawno temu. Dobrze żeby książka była aktualna ![]() ![]() Jeżeli nie miałeś z tym doświadczenia to wątpię ze uwiniesz się w krócej niż 2 tyg jeżeli to ma być stabilne ![]() EDIT: widzę że nie wiesz co dokładnie ma tam być, ja bym proponował: t tylko dla konta administratora: newsy, zarządzanie użytkownikami, akceptowanie artykułów, wszyscy użytkownicy: logowanie, rejestracja, propozycje artykułów, komentarze do artykułów/newsów EDIT2: widzę że to ma być firmowe, tak więc raczej powinna strona spełniać inne trochę rzeczy niż newsy/artykuły nie mam głowy do tego teraz ![]() Ten post edytował bmL 10.10.2010, 22:40:06 -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:00 |