![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie. Używam AJAX do interakcji z użytkownikiem. User naciska buttona i cuda się dzieją, wiadomo. Chciałbym jednak aby ostatnia akcja została zapisana. Oczywiście wiem że są cookie, ale nie o to pytam. Zastanawia mnie czy jest jakiś sposób aby w samym PHP zachować wynik ostatniego zapytania typu AJAX. Np. User naciska w przeglądarce but1. AJAX śle do serwera zapytanie, ten robi cuda, zapisuje gdzieś 'but1' i zwraca zapytanie. Strona się zmienia, user znowu coś naciska np. but2. PHP teraz wie że ostatnio był but1, i zależnie od tego reaguje inaczej niżby np. było to 1 zapytanie o but2. Czy da się jakoś taki efekt uzyskać ? Narazie robię tak iż nowo przeładowana strona dopisuje do but2 inną funkcję js, z parametrem i ten parametr jest na nowo wysyłany. Ale trochę to rypie mi estetykę ![]() Nie wiem czy dość jasno przedstawiłem problem, mam nadzieję iż ktoś zechce rozjaśnić sytuację jak to jest z przechowywaniem zmiennych w takiej sytuacji. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
poczytaj o sesjach
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, dzięki, teraz wszystko jasne.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:31 |