![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem ze skryptem, który teoretycznie powinien wyświetlać średnią arytmetyczną 10 ocen.
Skrypt wygląda tak:
i ciągle wywala błąd Cytat ABORT: PHP cpu time limit exceeded at [/srednia.php:12] Co mam zrobić? Chciałbym zaznaczyć, że jestem początkującym programistą. Robiłem to z książka i możliwe, ze cos jest zle bo w pewnym momencie się pogubiłem. Ten post edytował Spawnm 9.10.2010, 20:45:32
Powód edycji: [Spawnm]: bbcode - php dajesz w [php] [/php]
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Popraw bbcode.
$liczbapol = $liczbapol + 1; jest po za pętlą. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok błędu już niema ale za to nie widać pól formularza.. powinno być ich 10.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Ponownie proszę o poprawienie BBcode.
Pól formularza nie ma bo nigdzie ich nie generujesz... Chyba że chodzi ci o te <p> ale tutaj pewnie nie masz warunku spełnionego. |
|
|
![]()
|
|
Jest możliwość żebyś to poprawił, bo naprawdę nie wiem jak.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A widzisz w tym kodzie gdziekolwiek miejsce do którego można wpisać liczbę? Bo ja jedynie przycisk wysyłający. Uzupełnij pętlę by miała pole do wpisywania i dalej się baw. Swoją drogą patrzę na kod i powiem, że to nie zadziała, bo napisałeś pętlę nieskończoną. Zobacz co się dzieje ze zmienną $liczbapol. Ona nigdy nawet do 3 nie dojdzie, a co dopiero 10...
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:18 |