![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!!
Mam mały problem polegający na logowaniu na stronie i pozniejsze przejscie na ta strone. Ogólnie chcem uzyskac efekt taki ze Użytkownik loguje sie na stronie A ta strona za pomoca curla loguje sie na innej B i chpdzo o taki efekt zeby user mogl przejsc na strone B juz bez ponownego logowania sie na niej. Czyli dokladnie przechwyceniu plikow cookies z curla do strony B. Znalazlem na innym forum ten sam problem ale tam nikt nie odpisal link może ktoś ma jakiś pomysł. Kodu nie wklejam bo w podanym linku jest podany przyklad. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i aż trzech tematów potrzebujesz?
Na szczęście nie zrobisz czegoś takiego ![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prozba do admina niech usunie te posty i zostawi jeden
![]() A moze ktos ma pomysl jak takie cos mozna uzyskac aby uzytkownik nie widzial pola logowania na tej drugiej stronie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 4 Dołączył: 17.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie istnieje możliwość zapisania ani odczytania cookie dla innej domeny niż własna, przynajmniej z poziomu PHP.
Jeśli chodzi o pierwszą część, to wystarczy w curlu ustawić: po wykonaniu curla w pliku cookies.txt będziesz miał: Domenę, ścieżkę, czas wygaśnięcia, nazwę i wartość, wystarczy zrobić fopen. |
|
|
![]()
|
|
Nie istnieje możliwość zapisania ani odczytania cookie dla innej domeny niż własna, przynajmniej z poziomu PHP. Jeśli chodzi o pierwszą część, to wystarczy w curlu ustawić: po wykonaniu curla w pliku cookies.txt będziesz miał: Domenę, ścieżkę, czas wygaśnięcia, nazwę i wartość, wystarczy zrobić fopen. Z tym plikiem cookies.txt to wiem. Tak sie domyślałem ze nie da sie tego zrobic ale lepiej jeszcze zapytac ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:46 |