![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 2 Dołączył: 14.06.2009 Skąd: Czestochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam napisaną stronę z formularzem ze skryptem który po wciśnięciu przycisku sprawdź sprawdza czy dany urzytkownik istnieje. Oto cały kod strony:
Jednak nie działa! Konsola google chrome mówi mi że funckja "funkca" jest niezdeklarowana! O co chodzi? Edit: Dodatkowo wyświetla jeszcze: Uncaught SyntaxError: Unexpected end of input Ten post edytował robal94 8.10.2010, 11:33:36 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <script type="text/javascript"> function funkcja(){ var formlularz = document.forms['nowawiad'].elements['adresat'].value; var ajaxRequest; try{ ajaxRequest = new XMLHttpRequest(); } catch (e){ try{ ajaxRequest = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP"); } catch (e) { try{ ajaxRequest = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); } catch (e){ alert("Twoja ptzeglądarka nie obsługuje AJAX'a!"); return false; } } } ajaxRequest.onreadystatechange = function(){ if(ajaxRequest.readyState == 4){ var zmienna = ajaxRequest.responseText; if(zmienna == 0){ var el; el = document.getElementById('zle'); el.innerHTML = 'Uzytkownik nie istnieje!'; } else{ var el; el = document.getElementById('button'); el.innerHTML = '<button type="sumbit">Wyślij</button>'; } } ajaxRequest.open("GET", 'mysql_adresat.php?adresat='+formularz+'', true); ajaxRequest.send(null); } </SCRIPT> masz źle domknięcia, a żeby nei było tak łatwo to poszukasz sam. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 2 Dołączył: 14.06.2009 Skąd: Czestochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Domknięcie znalazłem, ale nadal pisze że funkcja niezdeklarowana. W czym tkwi problem?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pokażesz kod ? Czy mam strzelać?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
pokazuje mi Uncaught ReferenceError: formularz is not defined. A kod to ten co na początku dałem i w momencie naciśnięcia przycisku nic się nie dzieje
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Bo masz literówkę? :|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ale gdzie? Przecież nie ma literówki?
Oto ten kod z poprawnymi klamrami:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kod var formlularz = document.forms['nowawiad'].elements['adresat'].value; wcale ... . -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:03 |