![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem - wygląda na to że zmienna nie jest przekazywana pomiędzy plikami?
Plik1: CODE <form action="wynik.php" method="POST"> zmienna <input type=text name=zmienna><br> <input type=submit value="Wyslij"> </form> Plik2: CODE <?php $wynik = $_POST[‘zmienna’]; print_r ($wynik); ?> Najpierw wywołuję w przeglądarce Plik1, przenosi mnie do Pliku2, nie wyświetla błędów. Jednak nie wyświetla też zmiennej podanej w formularzu, jak powinno - pusta strona Co robię źle? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie: $_POST[‘zmienna’];
a: $_POST['zmienna']; spojrz na ciapki -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 5 Dołączył: 7.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak na razie to widzę, że masz bład w kodzie HTML - brakuje " i / (zobatrz http://www.kurshtml.boo.pl/html/pole_tekst...formularze.html) Według mnie po tym powinno już być dobrze
-------------------- -------------------------------------------------------------------------
My blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki nospor, pomogło. a już zwątpiłem.
pytanie skąd te ' zmieniły mi się na okrągłe ' dziwne, bardzo dziwne, pisałem wszystko z klawiatury. Mam jeszcze jedno pytanie: CODE $ulica = $_POST['ulica']; $wynik = mysql_query("SELECT ulica FROM ulica WHERE ulica=$ulica") or die('Błąd zapytania'); print_r ($wynik); wypisuje mi na ekranie Resource id #3 A spodziewałbym się nazwy ulicy? Ten post edytował xpander 8.10.2010, 10:35:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Mam jeszcze jedno pytanie: CODE $ulica = $_POST['ulica']; $wynik = mysql_query("SELECT ulica FROM ulica WHERE ulica=$ulica") or die('Błąd zapytania'); print_r ($wynik); wypisuje mi na ekranie Resource id #3 A spodziewałbym się nazwy ulicy? Ciekaw jestem na jakiej podstawie się tego spodziewasz. Zainteresuj się mysql_fetch_assoc co przyda Ci się w przyszłości. Dla tego konkretnego przypadku wystarczy mysql_result: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:00 |