![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z zapisem danych do pliku. Oto mój kod :
Kod <? $imie = "$_POST[forename]\n"; $nazw = "$_POST[surname]\n"; $miasto = "$_POST[city]\n"; $kod = "$_POST[postcode]\n"; $kraj = "$_POST[country]\n"; $email = "$_POST[email]\n"; $tel = "$_POST[phone]\n"; [b]$dane = "$imie,"."$nazw"; [/b] // przypisanie zmniennej $file nazwy pliku $file = "baza.txt"; // uchwyt pliku, otwarcie do dopisania $fp = fopen($file, "a"); // blokada pliku do zapisu flock($fp, 2); // zapisanie danych do pliku fwrite($fp, $dane); // odblokowanie pliku flock($fp, 3); // zamknięcie pliku fclose($fp); } ?> Mam utworzone pola (input) w ktorych ktos podaje swoje dane. Utworzylem zmienne do ktorych przypisalem te dane, ktore sa podane. Teraz te dane chcialbym zapisywac do pliku tekstowegol, jednak niezaleznie od tego ile zmiennych przypisze, zawsze tylko pierwsza zmienna zapisuje sie do pliku ;/ Jak moge to zrobic zeby zapisywalo wszystkie te zmienne podane wyzej ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Do kodu PHP stosuje sie bbcode PHP a nie CODE!
2) $dane = "$imie,"."$nazw"; zapisujesz tylko te dane wiec nie wiem czemu sie dziwisz ze inne ci się nie zapisują. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie zrozumielismy sie
![]() tutaj podalem tylko przyklad z podanymi dwoma danymi Problem w tym, ze nawet przy takim zapisie tylko pierwsza zmienna $imie sie wpisuje do pliku, a druga nie. Ale juz dalem sobie z tym rade tylko, ze metoda na okolo. w fwrite($fp, $imie); i tak kazda zmienna fwrite($fp, $nazw); fwrite($fp, $ul) itp,itd. Jednak jezeli zna ktos krotsze rozwiazanie to chetnie zmienie moj sposob. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:17 |