![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam dwie table:
i drugą tablę
Do tego małą procedurę:
Przy wywołaniu procedury dostaję nieszczęsny komunikat o którym pisałem w temacie w dokładnie takiej treści: Illegal mix of collations (utf8_general_ci,IMPLICIT) and (utf8_unicode_ci,IMPLICIT) for operation '=' Kroki które już podłąłem to zmiana collete razem z convert, zmiana wszystkich collate ww obu tabelach. Nie znalazłem innych pomysłów. Zrobiłem kopie tych tabel, od początku ale też nie pomogło. Nie bardzo mam pomysł co ewentualnie mogę zrobić dalej. Ten post edytował jacusek 6.10.2010, 21:26:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie zgadzają ci się collate na polach które ze sobą porównujesz. Musisz ustawić collate dla tych pól a nie tabel
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na to wpadłem i to niestety nie to. Choć zastanawia mnie inna rzecz. Jak zmienię collation (korzystam z programu heidisql) w tabeli to kiedy wchodzę w edycję ponownie to niestety pokazuje jakby się nic nie zmieniło. Więc może tu leży problem. Ale z czego może on wynikać?
Jak skorzystam z "show create table" to w ogóle nie pokazuje informacji o collate. Uprawnienia wszystkie posiadam, bo jest to baza na localhoscie. ROZWIĄZANIE DLA ZAINTERESOWANYCH - może się komuś przyda na przyszłość: wewnątrz zmiana ciała procedury w sposób następujący:
I śmiga jak trzeba. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:50 |