![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 13 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Dziś pierwszy raz podszedłem do tematu sesji. Mam plik a.php i b.php W pliku a mam formularz wysyłany do b. Mam dane, których nie mogę przesłać przez POST, albo GET, więc byłem zmuszony użyć sesje. W pliku a.php mam:
Czyli sprawdzam czy za pomocą g, s i p przekazywane za pomocą metody GET są większe niż 0, jeśli tak to zapisuję je w sesji. Plik b.php:
Sprawdzam czy sesje są, jeśli tak to przypisuję ich wartość do danej tablicy, jeśli nie to przypisuję wartość z innej tablicy. Działa jeśli w a.php zostaną podane wymagane wartości GET. Jeśli nie są podane to za pierwszym razem też działa. Ale problem pojawia się, jeśli sesja zostanie za pierwszym razem utworzona, a za drugim nie będą podane wartości get. Czy da się zrobić z tego coś ala POST? Tzn, żeby po przy odświeżaniu b.php sesje jak są to żeby sobie były, natomiast po opuszczeniu strony, żeby były kasowane. Pozdrawiam i mam nadzieję, że nie namieszałem za bardzo ![]() -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:51 |