![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,mam taki prosty formularz kontaktowy na stronie http://pantera366.xtreemhost.com/kontakt.php nie mojego autorstwa.Problem jest następujący wiadomości dochodzą na gmail ale raz ze lądują w spamie ,a dwa zamiast tytułu wiadomosci mam cos takiego "Contact form submitted!" a dokładnie wygląda to tak
![]() Tak wygląda kod php
kod java script <script type="text/javascript"> var _gaq=_gaq||[];_gaq.push(['_setAccount','UA-12605747-12']);_gaq.push(['_trackPageview']);(function(){var ga=document.createElement('script');ga.type='text/javascript';ga.async=true;ga.src=('https:'==document.location.protocol?'https://ssl':'http://www')+'.google-analytics.com/ga.js';var s=document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(ga,s)})(); </script> <script type='text/javascript'> $(document).ready(function(){$('#send_message').click(function(e){e.preventDefault();var error=false;var name=$('#name').val();var email=$('#email').val();var subject=$('#subject').val();var message=$('#message').val();if(name.length==0){var error=true;$('#name_error').fadeIn(500)}else{$('#name_error').fadeOut(500)}if(email.length==0||email.indexOf('@')=='-1'){var error=true;$('#email_error').fadeIn(500)}else{$('#email_error').fadeOut(500)}if(subject.length==0){var error=true;$('#subject_error').fadeIn(500)}else{$('#subject_error').fadeOut(500)}if(message.length==0){var error=true;$('#message_error').fadeIn(500)}else{$('#message_error').fadeOut(500)}if(error==false){$('#send_message').attr({'disabled':'true','value':'Sending...'});$.post("send_email.php",$("#contact_form").serialize(),function(result){if(result=='sent'){$('#cf_submit_p').remove();$('#mail_success').fadeIn(500)}else{$('#mail_fail').fadeIn(500);$('#send_message').removeAttr('disabled').attr('value','Send The Message')}})}})}); </script>
i jeszcze pojawia się plik zewnętrzny nie edytowalny ga.js |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$subject = "Contact form submitted!";
Sam ustawiasz taki temat a potem się dziwisz :/ Wstaw tam temat jaki chcesz i po sprawie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$subject = "Contact form submitted!"; Sam ustawiasz taki temat a potem się dziwisz :/ Wstaw tam temat jaki chcesz i po sprawie ja o tym wiem:-),ale jak chce mieć taki tytuł wiadomości jaki wpisuje w formularzu na stronie a nie ciągle ten sam który wpisuje w ustawieniach php tego formularza Ten post edytował pantera366 6.10.2010, 13:11:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
jejcius... no to wstaw go tam. Caly czas o tym mowie
$subject = $_POST['nazwapolaztematem']; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
jejcius... no to wstaw go tam. Caly czas o tym mowie $subject = $_POST['nazwapolaztematem']; ale ja nie wiem czy my się dobrze rozumiemy.Powiedzmy ze w formularzu kontaktowym na stronie wpisuje jakiś tam temat"cos tam" to ja chciałbym mieć ta informacje w nagłówku wiadomości a tak będę miał ciągle ta samą która wpisuje w ustawieniach php $subject .A wiesz jak pozbyc sie tej wrednej reklamy na dole? Ten post edytował pantera366 6.10.2010, 13:18:18 |
|
|
![]()
|
|
No to wlasnie mowie:
$subject = $_POST['nazwapolaztematem']; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to spróbuj wysłać wiadomość np. phpmailerem z autoryzacją smtp i wtedy nie powinno być problemu z traktowaniem wiadomości jako spam..
dodatkowo jeżeli wiadomość pójdzie jako spam to go zaznacz i opisz TO NIE JEST SPAM.. możesz również dodać w gmailu adres, z którego jest wysyłana wiadomość do kontaktów, albo odpowiedzieć na taki adres. -------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 12:48 |