![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z sumowaniem konkretnych pół w bazie danych. Tworze bazę danych:
i teraz w polach 'text' mam różne dane. I teraz jak wyświetlić na stronie sumę konkretnych wartości z pola 'text' np. wartości "1KAN" jest w bazie 8, "2KAN" jest w bazie 2 itp. jest to baza danych z systemy płatności Dotpay służąca do tworzenia sondy SMS. Może ma ktoś skrypt który odczytuje dane sondy? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
itp. Albo w petli:
Ten post edytował sadistic_son 6.10.2010, 10:59:43 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm wpierw pobierz wszystkie 'unikalne' tresci uzywajac funkcji DISTINCT następnie w pętli daj zapytanie SUM(`tresc`) WHERE $wartosc_z_zapytania_z_distinct
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 11 Dołączył: 2.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mogę tego do kupy skleić, mogę prosić o gotowy kod.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:29 |