![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie mam pojęcia od czego zacząć. Chciałbym, aby moja strona prezentowała się następująco:
http://lolq.eu/lockerz/faq/index/fresh-out/ Kliknę w zagadnienie i w odpowiednim miejscu (U mnie '##div#id=main') wyświetla zawartość dla zagadnienia (Może być tak że czyta np. z folderu 'cosnowego' z pliku 'index.php' co ma być w main. Pewnie include? : P Tylko jak zrobić to tak profes.? PS. Chodzi mi o samo link - wyświetla w ../index.php (głównym) zawartość : P |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 19 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak na mój gust to tu raczej nie ma folderu /cosnowego/ tylko jest przepisanie adresu w pliku .htaccess za pomocą mod_rewrite.
Czyli za kulisami jest zmienna GET przesyłana do skryptu, np ?artykul=conowego albo ?artykul=50. Wtedy zawartość jest ładowana z bazy (a w tym przypadku chyba raczej z pliku, bo FAQ to raczej rzecz stała, nie dynamiczna). Podkreślam, na mój gust, bo sam ostatnio walczę z plikem .htaccess i na razie jeszcze nie wygrałem ![]() P.S. Nie wiem czy to akurat dobry wzór do naśladowania. Dobre 2 minuty mi zajęło zauważenie, że po kliknięciu jakiegoś linku zmienia się cokolwiek na stronie poza przeładowującymi się reklamami i zegarami. -------------------- Znalazłeś sam rozwiązanie swojego problemu? Nie pisz "już wiem, do zamknięcia". Podziel się rozwiązaniem - inni będą mieli łatwiej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obecnie mam pod każdy adres osobny folder i osobny plik .php + odnośnik do elementu.
http://212.59.248.184/calcs/ takie badziewie : D |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 19 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz parę takich linków to mogą być i foldery. Ale jeżeli planujesz ich np kilkadziesiąt to wygodniejsze byłoby chyba przepisanie adresów.
Ten post edytował qrzysztof 5.10.2010, 23:08:47 -------------------- Znalazłeś sam rozwiązanie swojego problemu? Nie pisz "już wiem, do zamknięcia". Podziel się rozwiązaniem - inni będą mieli łatwiej.
|
|
|
![]()
|
|
A mógłbyś napisać jak zrobić z np. index.php?id=
![]() PS. Czy będzie można jakoś zmieniać obrazek (a dokładniej div z aktualnie przeglądaną stroną? np. if(id == tab.active) { kod html na zakładkę... } Albo wyświetlanie np. 12-ciekawostki.php // najmniej potrzebne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 02:00 |