![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeszcze mam problem z wyswietleniem menu:
chciałabym alby elementy listy były wyswietlane w formie menu, po najechaniu podwietla sie pole.
Ten post edytował gibonik 5.10.2010, 19:22:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 19 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba bym zaczął od usunięcia klasy "lista" z <h2> i utworzenia listy nieuporządkowanej <ul> lub uporządkowanej <ol>. Wtedy sprawdź dopiero czy podświetlanie działa.
<h2> to nagłówek. Ten, który posiada klasę "lista" jest niepotrzebny (powinien być zastąpiony przez listę <ul> lub <ol>). Co do racji bytu tych, które są potomkami elementu li też mam spore wątpliwości. Samo <li> powinno chyba wystarczyć. Podaj cały kod, łącznie z zawartością listy. Wtedy będzie łatwiej. Ten post edytował qrzysztof 5.10.2010, 19:32:23 -------------------- Znalazłeś sam rozwiązanie swojego problemu? Nie pisz "już wiem, do zamknięcia". Podziel się rozwiązaniem - inni będą mieli łatwiej.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zminiłam i poza przesunieciem listy na srodek nic sie nie dzieje
wyswietlanie menu <div class="boxzawartosc"> <br /> <ul id="zawartoscMenu"> <?//baza ?> <a href="<? //link ?>"><? echo $nazwa;?></a><br/> <? } ?> </ul> </div> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 19 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CSS podałaś kompletny (choć nieźle tam jest namieszane), ale dlaczego HTML sam szkielet?
Wklej całość, wszystkie te elementy pobierane z bazy, bez php (włącz po prostu stronę w przeglądarce i skopiuj źródło). Bez tego ciężko powiedzieć co i dlaczego się nie podświetla. Jakby jakiś JavaScript był dołączany zewnętrznie do tego to też wklej. Ten post edytował qrzysztof 5.10.2010, 21:20:19 -------------------- Znalazłeś sam rozwiązanie swojego problemu? Nie pisz "już wiem, do zamknięcia". Podziel się rozwiązaniem - inni będą mieli łatwiej.
|
|
|
![]()
|
|
zrodlo strony
<div class="tlo"> <br /> <ul id="zawartoscMenu"> <a href="XXX.htm">Kategoria 1</a><br/> <a href="XXX2.htm">Kategoria 2</a><br/> </ul> </div> |
|
|
![]()
|
|
To co tu ma się podświetlać? Te kategorie? W CSS widzę całą strukturę menu, a tu 2 linki? Musi być tego więcej albo jakiś Javascript jest dołączany, który tworzy coś dynamicznie.
-------------------- Znalazłeś sam rozwiązanie swojego problemu? Nie pisz "już wiem, do zamknięcia". Podziel się rozwiązaniem - inni będą mieli łatwiej.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:54 |