![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 34 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Skąd: Koszalin/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam następujący problem:
Są 2 tabele: produkty, parametry w tabeli 'produkty' są pola: id_produktu, nazwa w tabeli 'parametry' są pola: id_produktu, parametr, wartosc Omawiając. Każdy produkt ma kilka parametrów. Każdy parametr ma jakąś wartość. Mam 3 produkty: pr1, pr2, pr3. Mam też ogólnie 3 parametry: wys, szer, waga. Łącznie w tabeli 'parametry' mam 9 rekordów, po 3 pary >parametr i wartość parametru< dla każdego z produktów. Chciałbym napisać takie zapytanie które wybierze mi produkty spełniające WSZYSTKIE określone warunki w jednym zapytaniu czyli np: 'wys' BETWEEN 30 AND 100, oraz 'szer' BETWEEN 60 AND 100 oraz 'waga' BETWEEN 10 AND 100 Próbowałem już kombinować na różne sposoby, ale nie chce mi wyjść. Otrzymuję albo wyniki produktów spełniających dowolne kryterium, lub jeśli w HAVING użyję "AND" - brak wyników, co jest oczywiste gdyż nie ma dwóch rekordów spełniających warunki na AND.
Ma ktoś na to jakiś mądry sposób? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Ten post edytował lorak110786 5.10.2010, 14:40:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:51 |