![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W zasadzie chodzi oto jak odczytywać dane z pliku w html i dodawac nowe np.mam w txt:
$a[0]=sdfs $b[0]=asdf $a[1]=ssdfasdfs $b[1]=asdffs $a[2]=sdafasdfs $b[2]=sasdffs I w html odzczytuje te zmienne w html oczywiście z php ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj najpierw o php, ok? Bo już po samym pytaniu widać, że nawet do koloru zielonego Ci daleko.
Dane z html do php da się przesyłać za pomocą formularzy, lub linku. Dwiema metodami GET i POST. Metodą GET przesyła się dane w linku np.: http://adres.pl?costam=lalala Oznacza to że zmienna 'costam' ma wartosc lalala. W praktyce wyglada to tak: I zczytanie tej zmiennej z metody GET w pliku php: Teraz zmienna $cos przejmuje wartosc z linku. Metoda POST wymaga uzycia formularzy: Teraz po kliknieciu w przycisk do pliku index.php zostana przeslane ciagi znakow z 2 pol tekstowych t1 i t2. Aby je zapisac w zmiennej to robisz analogicznie jak z GET: To sa podstawy podstaw z podstaw. W ogóle zadaj to pytanie inaczej a nie typu "Co zrobic aby pojechac na fotelu. Mam oparcie, zaglowek i pasy. Oczywiscie fotel w samochodzie". Ten post edytował sadistic_son 5.10.2010, 14:45:51 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, ale źle zrozumiałeś pytanie. Chciałem się dowiedzieć jak wstawić dane z pliku txt do html poprzez php. nie mogłem tego znaleźć w poradnikach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tylko zrozumiałem ten twój post powyżej, może chodzi Ci o operacje na plikach?
OPERACJE NA PLIKACH -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 12 Dołączył: 16.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
dziękuje
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:46 |