![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Chciałbym móc robić kopie bezpieczeństwa. Już mam skrypcik, który kopiuje mi moje bazy danych do innej bazy danych, ale obydwie są na tym samym serwerze. Jako, że mam ostatnio problemy z moją firmą hostingową, chciałbym również robić kopie do plików, które sobie będę potem gdzieś kopiował (poza serwer). Oczywiście pierwsze wyniki w googlu to kwerenda SELECT * INTO OUTFILE, i oto moja funkcja:
Tyle, że nie działa... błąd: "Access denied for user 'moja_nazwa_usera_bazy_danych'@'localhost' (using password: TAK)" (username, hasło - to wszystko jest prawidłowe). Inne kwerendy działają ok, np: ps. Wcześniej jest wywoływana funk. mysql_select_db więc jest wybrana właściwa baza. Tak więc pewnie problem z "select * into outfile". Robienie "export" w phpMyAdmin też nie działa - kopiowane jest tylko ileś tam MB z bazy (co stanowi 30% całej bazy) i na tym koniec, bez żadnego wyświetlonego błędu. Chciałbym zakończyć współpracę z moją firmą hostingową, no ale najpierw muszę zrobić kopie baz danych na mój komputer, no i nie wiem jak. Bardzo mi zależy na czasie ![]() Ten post edytował konrados 5.10.2010, 14:44:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod File_priv Permission to read and write FILEs (for example LOAD DATA INFILE) Pewnie nie masz uprawnień do tego. Z phpMyAdmina to pewnie czas wykonywania skryptu ograniczony, a dostęp po SSH masz? Bo wtedy wystarczy to. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, no właśnie nie mam dostępu do SSH.
Znalazłem inną funk. która robi plik:
I wygląda na to, że działa mimo limitu czasu wykonania skryptu. Pozostaje pytanie - co miałbym zrobić z tym tworzonym plikiem .sql by odtworzyć bazę? Na stronie opisującej skrypt nie znalazłem tej informacji. Ten post edytował konrados 5.10.2010, 16:27:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Import w phpMyAdmin, albo po SSH
Kod mysql -h host -u user -p baza < dump.sql
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Re:
Cytat mysql -h host -u user -p baza < dump.sql Nie mam tej możliwości kurde no! Jestem na serwerze wirtualnym. No weźcie pomóżcie. Już wysłałem bardzo obraźliwy opieprz do mojej firmy hostingowej i bardzo chciałbym mieć backup bazy w środę przed 8.00 (zanim biura się otwierają). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:07 |