![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
mam przycisk, którego kliknięcie powoduje operację na ajaxie i wyświetlenie dodatkowego formularza. W formularzu tym jest submit, którego kliknięcie również powoduje operację z użyciem ajaxa, lecz oczywiście inną. jQuery odpowiednio reaguje na naciśnięcie submita w przekazanym formularzu, ale nie jest w stanie odczytać z tego formularza wartości - sprawdzałem po klasie, po id oraz po nazwie pola (input text oraz hidden tam występują). Podejrzewałem jakiś "problem" z widocznością "dodanych" elementów, no ale skoro submit reaguje prawidłowo na akcję, to jest to nad wyraz dziwne ![]() Wrzucenie wartości "na sztywno" np: Kod jQuery.ajax({ type: "POST", url: "ajax_actions.php", data: ( { test : jQuery("#nowy-input").val(), test2 : 'ble ble ble', }), success: function(msg) { } }); Powoduje że skrypt odbiorczy otrzymuje: test -> pusta wartość (chociaż na 100% jest tam ciąg znaków) test2 -> 'ble ble ble' EDIT: Najpierw czyszczę div z formularzem, a potem pobieram wartości. Czasami poziom mojej głupoty mnie poraża... ![]() Ten post edytował lukasamd 5.10.2010, 09:38:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 22:25 |