![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, i z góry przepraszam jeżeli to nieodpowiedni dział. Posiadam Apache 2.2.16 pod Windows. Przekopiowałem swoją stronę z serwera (na którym strona chodzi na co dzień) na serwer lokalny. Ku mojemu zdziwieniu okazało się, iż nie ładują mi się żadne tła zdefiniowane w css. Jest to spowodowane tym, że plik .css znajduje się na innym poziomie zagnieżdżenia niż sam index.
Na dotychczasowym serwerze ścieżka do obrazka w css wyglądała np tak: img/logo/menu_bg.png. Teraz jednak, aby obrazek się ładował muszę wpisać ../logo/menu_bg.png. Podejrzewam, że da się to ustawić gdzieś w konfiguracji - pytanie gdzie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No za mało informacji.
Pokaż drzewo. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod + public_html --+ index.php --+ css ----+ style.css --+ img ----+ img.gif Do pliku index.php dodaję <link href...> na plik css/styyle.css. W pliku css chcę by np. <body> miało tło obrazka z folderu img. Tak więc dotychczas było to (w pliku css): background: url("img/img.gif"). Teraz jednak, na serwerze domowym muszę napisać: background: url("../img/img.gif"). Dlaczego? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Teraz jednak, na serwerze domowym muszę napisać: background: url("../img/img.gif"). Dlaczego? Tak powinno działać wszędzie. Na tym pierwszym serwerze mogło być coś inaczej albo używałeś regułki do rewrite, która Ci stworzyła takie mapowanie. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:09 |