![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 4 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zastanawiam się nad rozwiązaniem skryptu, który pobierając rekordy z bazy danych wyświetla je w formie tabeli, ale w układnie dwóch kolumn, na przykład jeśli mam 5 rekordów to wyświetla je po 2 komórki w jednym wierszu, następne w dwóch i tak dalej, jeśli zaś została jedna wyświetla jedną w osobnej linii ?
Coś myślę nad wprowadzeniem dodatkowej zmiennej, która by sprawdzała, czy już wyświetlono 2 rekordy w wierszu czy nie, ale nie wiem jak z grubsza to ogarnąć ![]() Pozdrawiam! Już rozwiązane, temat do zamknięcia Ten post edytował bialko0019 3.10.2010, 17:28:10 -------------------- ---
"kto pyta ten nie błądzi"... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 35 Dołączył: 5.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale chodzi ci o taki kod
![]()
Rozwiązaniem lepszym jest to rozwiązać na divach. div.item powinien mieć ustawione float: left i określoną szerokość (oraz wysokość co by nie było żadnych krzywych problemów) a div.container overflow: hidden. Ilosć elementów określasz poprzez styl - czyli ile razy item zmieści się w container. -------------------- Jeżeli pomogłem rozwiązać Twój problem, kliknij pomógł.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 15:06 |