![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
piszę rotator banerów. W zasadzie napisałem. Mam tylko problem jaki zastosować kod wyswietljący banerki Flash na stronie, tak by był uniwersalny, dzialał z róznymi wersjami ? Jakie kody Wy stosujecie ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
google boli, oj boli
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
a to już htmlowy <object> wyszedł z mody?
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@cojack: object/embed mają brzydką tendencję do zostawiania śmieci gdy nie ma pluginu flasha, przez js ładnie sprawdzisz czy jest i jeśli tak to wstawisz odpowiedni kod a jak nie ma to zawsze można dać reklamę graficzną tekstową
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wlasnie nie chodzi mi o typowy embed - chyba ze taki jest najlepszy.
Ale mialem przypadek gdzie banerek nie działał jak powinien - a po zmianie kodu - było ok. sprawdzanie czy jest banerek realizujepo stronei php |
|
|
![]()
|
|
Cytat sprawdzanie czy jest banerek realizujepo stronei php nie czy jest baner a czy przeglądarka użytkownika obsługuje flash - jeśli tak to wyświetlasz swój baner flash jeśli nie to możesz wyświetlić alternatywny - baner graficzny na przykład na starym dobrym gifie i w ten sposób docierasz do praktycznie 100% użytkowników czyli także tych którzy flasha nie mają (patrz => apple iphone, ipad)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
devnul - ale to nei na temat.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
piszę rotator banerów. W zasadzie napisałem. Mam tylko problem jaki zastosować kod wyswietljący banerki Flash na stronie, tak by był uniwersalny, dzialał z róznymi wersjami ? Jakie kody Wy stosujecie ? Zainteresuj się swfobject. Potrafi m.in. aktywować flasha po załadowaniu bez konieczności klikania w niego. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:18 |