![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 3 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Internet Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Męczę się już z tym od paru godzin, przeczytałem wiele stron. Mam problem z moją sesją. Mianowicie, podczas logowania jeżeli dane są prawdziwe tworzy się takie coś:
Na samej górze indexu mam takie coś:
Moje pytanie brzmi: jak zrobić, aby sesja była dostępna nie tylko na podstronach (domena.pl/podstrona1 , domena.pl/podstrona2 itd.), ale i również na sub-domenach (subdomena1.domena.pl , dubdomena2.domena.pl itd.) Pozdrawiam i bardzo proszę o pomoc. ![]() Pomoże ktoś? -------------------- "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi."
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" :) Dzięki! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 24 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Rokitno Szlacheckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja u siebie rozwiązałem ten problem w nast sposób.
jeśli domena nie jest główna i nie ma klucza sesji to robie redirect na główną domene w celu pobrania klucza, skąd wracam spowrotem na subdomene. dodatkowo w parametrach ciastka ustawiona domena na ".domena.pl" co również ma za zadanie umozliwić odczy ciacha przez subdomeny. sesje bazują na bazie danych. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 3 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Internet Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie chodzi mi o dodanie tej "." przed adresem nie wiem jak to zrobić. W tej sesji.
Ten post edytował desavil 4.10.2010, 15:40:35 -------------------- "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi."
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 24 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Rokitno Szlacheckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl.php.net/manual/en/function.sessi...okie-params.php
dokładniej: session_set_cookie_params(0, '/', '.example.com'); session_start(); Ten post edytował hind 4.10.2010, 15:41:35 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie
![]() -------------------- "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:19 |