![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 1 Dołączył: 29.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pytanie, wiem że istnieje takie coś jak funkcja __autoload która może być wywoływana w przypadku gdy klasa nie istnieje, a moje pytanie brzmi czy jest jakaś funkcja która będzie się wywoływała przed wywołaniem istniejącej klasy (i nie chodzi mi tu o metodę __construct w tejże klasie ale osobną funckję która będzie uniwersalna dla wszystkich klas) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 1 Dołączył: 29.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niech Twoje klasy dziedzicza po jakiejs konkretnej klasie gdzie dodaj sobie taka metode
jak jestes bardzo zdesperowany zeby zepsuc php to mozesz sprobowac dolaczyc jakies __construct do stdClass |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na poziomie języka nie ma nic takiego w PHP. Mógłbyś za to zrobić coś w stylu:
Ale raczej nie jest to zbyt wygodne. Zapewne AOP byłoby rozwiązaniem. PHP nie realizuje tego paradygmatu programowania, ale ponoć powstało kilka implementacji (nie używałem ich nigdy). Ewentualnie powiedz co próbujesz zrobić. Być może źle kombinujesz. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:08 |