![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Na swojej stronie chciałbym zrobić obrazek, który zawsze byłby na dole strony bez znaczenia jaką wysokość ma obszar tekstowy. Nie chodzi mi o stopkę, ale ten obrazek chcę dać w menu bocznym. Wie ktoś jak to zrobić?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CSS i position: fixed -> reszta w Google
A jak to nie to to poczytaj ogólnie o pozycjonowaniu w CSS, a na pewno znajdziesz rozwiązanie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodziło mi o coś innego, ale zrobiłem obrazek może tak wytłumaczę:
![]() Wysokość obszaru tekstowego jest zależna od tekstu znajdującego się na nim, więc razem z menu zmienia swoje wymiary. Ramka z napisem obrazek to chcę aby cały czas była na dole tego menu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pisałem o czym masz przeczytać? No trudno, masz:
Kod <div id="menu" style="position: relative; border: 1px solid black; width: 200px; height: 350px;">
<div id="obrazek" style=" position: absolute; border: 1px solid black; bottom: 0; ">OBRAZEK</div> </div> -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 01:34 |