![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2003 Skąd: Radzionków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam... temat chyba mowi za siebie
poszukuje skryptu ktory: dajmy na to mam adres ......plik.php?szukaj=slowo i plik plik.txt ktory zawiera: Kod tetreyeyt
gerhevhyrhbvrh evherhvrh vehrhrjhje vherhvrjhvj slowo vhrhvjrtjrt ervcehechcr et45yc46y4h po wykonaniu skryptu zostaje w pliku plik.txt: Kod tetreyeyt
gerhevhyrhbvrh evherhvrh vehrhrjhje vherhvrjhvj vhrhvjrtjrt ervcehechcr et45yc46y4h chyba jasno napisalem ![]() dzieki za pomoc -------------------- www.desire.pl - kliknij nie pozalujesz :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Napisałem coś takiego:
[php:1:c4d27e07af]<?php $plik = "./plik.txt"; $linia = 6; $tab = file($plik); unset($tab[$linia-1]); $fp = fopen($plik, "w"); fwrite($fp, implode("", $tab)); fclose($fp); ?>[/php:1:c4d27e07af] -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: z Marsa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
można też sie pobawić z funkcją
array_search() znalesc odpowiednia wartosc i ja odrazu usunać.. Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2003 Skąd: Radzionków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
linie wiem jak usunac..... nie umiem tego polaczyc zeby sie wyszukiwalo i kasowalo :cry: :cry: :cry:
-------------------- www.desire.pl - kliknij nie pozalujesz :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A tak:
[php:1:704bab095e]<?php $plik = ""; $got = implode("", file($plik)); $fp2 = fopen($plik, "w"); fwrite($fp2, str_replace("slowo", "", $got)); fclose($fp2); ?>[/php:1:704bab095e] -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
przy 1 przykladzie gdy nie ma slowa nic sie nie dzieje... ghdy jest slowo caly plik sie czysci
![]() panowie moze pomozecie mi zrobic tak ze jezeli mam linijke slowo1,slowo2,slowo3,slowo4 i w .php?szukaj=slowo1 to skasuje cala linijke ? ![]() 2 przyklad niestety mnie nie intresuje... musi kasowac cala linie nie moze byc pustego pola ![]() -------------------- www.desire.pl - kliknij nie pozalujesz :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Dodajesz dodatkowego exploda w kazdje linijce dzielisz , i jak znajdziesz w tej podzielonej , usuwasz cala linie ta co dzieliles na , dostales juz kod wiec troche go przerobisz i bedziesz mial
![]() |
|
|
![]()
|
|
no ale tak jak mowilem czysci sie caly sie caly plik ... linijki sie nie przepisuja
-------------------- www.desire.pl - kliknij nie pozalujesz :)
|
|
|
![]()
|
|
To mi działa:
[php:1:b37b9ff6cc]<?php $plik = "./plik.txt"; $cos = "slowo"; $got = implode(file($plik)); $fp2 = fopen($plik, "w"); fwrite($fp2, str_replace($cos."rn", "", $got)); fclose($fp2); ?>[/php:1:b37b9ff6cc] -------------------- Don't worry, be happy!
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na tym forum nie prosimy o gotowce. Jak masz problem z czymś konkretnym to zapytaj o to w odpowiednim dziale.
Zamykam. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:36 |