![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Do końca nie wiem jak zatytułować topic ale jeżeli ktoś ma leprzy tytuł to proszę pisać. Moj problem: Okrojona baza, dla uproszczenie dwie tabelki +----Produkty---+ | IDProduktu |NazwaProduktu +-----------------+ +---Paleta----+ | IDPalety | IDProduktu | Ilosc +--------------+ Teraz sql:
Pytanie jak najbardziej poprawne lecz mam problem w przypadku gdy w tabeli Paleta istnieje dla przykladu rekord IDProdukt o wartosci 3 a nie istnieje taki rekord w tabeli Produkty. MySQL zwraca mie listę rekodów pomijając ten rekord z tabeli Paleta. Zależy mi aby ten rekord był wyświetlany mimo, że taki pradukt w tabeli Produkty nie istnieje. Czy istnieje jakiś spsób inny niż odpytywanie bazę (table produkty) za każdym razem gdy chcę pobrać nazwę produktu ? Mam nadzieję, że napisałęm to w miarę zrozumiale. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 2 Dołączył: 13.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Świetnie, dzięki wielkie. Dokładnie o to chodziło.
Dla następców zamiast WHERE wstawić ON Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 21:37 |