![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 8.05.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Wiatm, mam problem chcę wycentrować trzy divy w poziomie żeby byly obok siebie gdy użyje funkcji center i nie mam w css ustawione float :left to divy centruja sie tylko ze ukladaja sie w pionie wszystkie jeden pod drugim a ja potrzebuje wycentrowac w ten sposob aby byly obok siebie na srodku strony.
Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DIV domyślnie przyjmuje wartość width i height na 100%, więc jak chcesz je układać koło siebie, musisz ustawić inne rozmiary, tak by się mieściły na stronie.
-------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 8.05.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Już tak robiłem ale nie działa to wygląda tak
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
div to element blokowy, a one zawsze się tak układają, albo dasz mu display:inline, albo float left..
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat DIV domyślnie przyjmuje wartość width i height na 100% Elementy blokowe mają domyślnie szerokość na 100%, ale wysokości już to nie dotyczy.Cytat to wygląda tak Twój kod XHTML jest niepoprawny:1. Jest niesemantyczny. 2. Elementów typu CENTER się nie używa - od tego jest CSS. Co do problemu: nadaj produktom display: inline-block;, a ich kontenerowi text-align: center;. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mówiąc o 100% domyślnie przyjmowanej wysokości miałem na myśli minimum potrzebne do wyświetlenia danego elementu - źle mnie zrozumiałeś lub źle to wyraziłem, skoro pomyślałeś że chodziło mi o element nadrzędny.
Co do pozycjonowania to napisałem wszystko wyżej - ustalić width, height i float i wystarczy. Żadnego display: inline-block nie potrzeba przy DIVach. Ten post edytował Skie 1.10.2010, 16:05:35 -------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:50 |