![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z logowaniem do panelu administracyjnego. Otóż po przenosinach na inny serwer, nie mogę się zalogować. wcześniej było mysql, zdaję się, że poniżej wersji 4.2 a teraz jest wersja 5.037 i hasze są zapisywane na początku z gwiazdką. Próbowałem już wszystkiego, chodzi mi o ten kawałek kodu:
setcookie("admin","$admin",time()+28800[/PHP]); //8 godz. unset($op); } } }[/PHP] To kawałek kodu, który tak rozumiem $aid i $pwd to login i hasło, które wpiszę w formularzu, a więc jeżeli nie jest puste to jest haszowane za pomocą funkcji password z mysql. Dalej skrypt pobiera hasz z bazy danych i jeśli hasze są takie same to: No właśnie ten kawałek kodu to problem, nie za bardzow wiem o co chodzi. Funkcja base64_encodeprzekształca te dwa hasze i ustawia jako wartość ciasteczka. Potrzebowałbym jakiś debbuger, abym mógł sprawdzić jakie wartości przyjmuje $pwd i $pass. i Prośba o łoptaologiczne wytłumaczenie kodu: $admin = base64_encode("$aid:$pwd"); setcookie("admin","$admin",time()+28800); //8 godz. unset($op); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:34 |