![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 13.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale jaki masz blad?
![]() ![]() ![]() ![]() Zanim odpowiesz zastosuj się proszę do podanych tu porad: Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 40 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w takich wypadkach zawsze wyswietl wygenerowane query... na 95% to co zobaczysz - bedzie odpowiedzią na pytanie 'dlaczego nie chce dzialac'
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 13.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie dodaje rekordów mi do tabeli w ogóle i nie wyrzuca błedu w zapytaniu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat i nie wyrzuca błedu w zapytaniu A wyswietlasz w ogole ten ewentualny blad?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jak chce wstawic zeby pokazało bład nie idzie w ogóle nic nie pokazuje mi na stronie
nospor ale ja wyzej mam tez formularza a jak dam samo zapytanie do wysłania do pokazuje mi
|
|
|
![]()
|
|
Masz blad sladni. ZObaczyl bys ten blad jakbys sie zastosowal do porad, ktore sa w linku co ci podalem.
Zapoznaj się wiec w koncu z tym linkiem a nastepnie poczytaj jak ma wyglądac IF ELSE -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nospor ja tu błedy w składni nie widze
|
|
|
![]()
|
|
dlatego poraz ostatni ci powtarzam:
WLACZ wyswietlanie wszystkich bledow a zobaczysz. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nospor widze bład tylko jak go naprawic, przy zapytaniu nie podaje mi do jakiej tabeli mi podać
|
|
|
![]()
|
|
Robiąc formularz DODAJ nie przekazujesz dalej NB więc ją tracisz - proste. INformuje Cię o tym NOTICE po wykonaniu dodania. Zauwzyles ten NOTICE?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
własnie nie widze notica
![]() |
|
|
![]()
|
|
No to zamykam temat bo nie właczyles wyswietlania wszystkich błedów o co prosilem cie kilka razy.
Gdy raczysz spelnic moją prosbe to zapraszam na PW - nie będę milion razy prosil ![]() edit: otwieram
Powód edycji: [nospor]:
|
|
![]()
|
|
Kod Notice: Undefined index: nb in C:\xampp\htdocs\Prace\formularz.php on line 8 Notice: Undefined index: nb in C:\xampp\htdocs\Prace\formularz.php on line 24 Notice: Undefined index: im in C:\xampp\htdocs\Prace\formularz.php on line 24 Notice: Undefined index: na in C:\xampp\htdocs\Prace\formularz.php on line 24 INSERT INTO (imie,nazwisko) VALUES ('','') Wszystkie notice i zapytanie inserta przy dodawaniu mam tylko niezdeklarowane nb jak je przemycic z pierwszego forma do 2 w najbardziej optymalny sposób |
|
|
![]()
|
|
W ostatnim formie utworz pole hidden o nazwie nb i do niego włóż nb ktore otrzymales z wczesniejszego forma
|
|
![]()
|
|
Aktualny formularz 2 nadal nie przekazuje zmiennej
|
|
|
![]()
|
|
Przyjrzyj sie tej linii UWAZNIE
<input type="hidden" name="nb value="'.$_POST['nb'].'" /> i znajdz jeden banalny blad. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No dobra nb działa ale teraz nie dodaje do bazy
Kod INSERT INTO nauczyciele (imie,nazwisko) VALUES ('DUpa','Wołowa') Tak wyglada dodawanie do bazy danych według wyswietlenia query. Cały kod
|
|
|
![]()
|
|
rety... z każdą pierdułą tak bedziesz biegał? Nie mozesz przyjrzec sie najpierw sam 5 minut na kod zanim na forum polecisz?
$query=$db->query=('INSERT INTO '.$_POST['nb'].' (imie,nazwisko) VALUES (\''.$_POST['im'].'\',\''.$_POST['na'].'\')'); Tym razem w tym kodzie poszukaj co powinno zniknać ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nospor mi juz oczy bola od 5h godzin specjalizacji i pisania daj poprawny kod
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 23:48 |