![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
ile czasu wam zajmuje zrobienie strony mi cięcie 15 podstron+główna +cms +zabezpieczenie +wgranie na serwer całość===30 dni/9 godzin ciekawi mnie ile to zajmuje innym |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- Ile zajmuje Wam wybudowanie budynku?
- A budujemy szopę czy biurowiec dla 15 tys. osób? Ten post edytował Crozin 27.09.2010, 20:58:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
oczywiście chodzi o strony które wykonaliście ile wam to zajęło...bo w żaden sposób nie da się opisać przykładu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
No ok ale co masz na myśli mówiąc CMS ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zajmuje mi to tyle ile wyprodukowanie auta. :|
Głupie pytanie... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 7 Dołączył: 17.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zależy jak bardzo jest upierdliwy klient.
|
|
|
![]()
|
|
cms=edycja wszystkich tekstów -zmiana kolejności list
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję dać konkretny przykład strony z opisem co na danej stronie zostało zrobione( również z opisem wew. operacji ) i dopiero wtedy ktoś będzie mógł powiedzieć ile mniej więcej trwałoby według niego zrobienie takiej strony(a i to nie będzie w pełni miarodajne) - tak to jedynie można gdybać. Ale to tylko taka delikatna wskazówka :-)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Tak pi razy oko krata piwa.
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie sam jestem tego dosyć ciekaw, bo na razie jestem niekomercyjnym PHPowcem. Powiedzmy: Coś na wzór osCommerce bez dodatków napisany na Symfony/Kohanie/Zend. Żeby być precyzyjniejszym:
product/CRUD product/comments/CRUD product/categories/CRUD user/CRUD user/registration user/confirmation user/shopping-cart z płatności tylko paypal Ten post edytował starach 28.09.2010, 17:01:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Cytat user/CRUD user/registration Rozumiem że user/CRUD to zaprojektowanie db + podstawowy admin panel do zarządzania userami + user panel do edycji profilu A user/registration ? Ile zajmuje mi zrobienie formularza rejestracji i jego walidacja z dodaniem rekordu ? Chwilę ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie da się określić ile zrobi się strone.Zależy jaka grafika także.Musi być dokładny opis .
Ten post edytował szypi1989 28.09.2010, 18:13:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~Spawnm: Głównie chodziło mi o walidację email a trudno jest potwierdzić rejestrację bez rejestracji.
![]() ~szypi1989: Bez grafiki czysty CSS i xHTML. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak już ładnie Crozin powiedział, wszystko zależy od tego co konkretnie trzeba napisać, od tego jakie wymagania postawił zleceniodawca.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może czas zmienić dział Hydepark na Kontener na kretyńskie pytania?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A może czas zmienić dział Hydepark na Kontener na kretyńskie pytania? Dobry pomysł ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
ile czasu v2 ;D
zacznę od tego o co chodzi, jak wiadomo pracujemy za pieniądze ...czas to pieniądz, nasz czas jest przeliczany na $$ wedle naszych przewidywan jeśli popełnimy błąd w odpowiedzi na pytanie „ile czasu ci to zajmie” pozostaje nam tylko zacisnąć zęby i pracować dodatkowe godziny których nie przewidzieliśmy...jeśli pracujemy na zlecenie to po prostu mniej zarobimy w danym miesiącu sad.gif..a jeśli w firmie to mamy po premi +opr+2xroboty na nas.mies....a jeśli powiemy przewidywany czas x2 (dla naszego zabezpieczenia) to mamy dwa razy opr:) ze to jest nie możliwe i wolą wynająć/zatrudnić kogoś innego i tu zaczyna się dyskusja...a czy ktoś inny dolicza poprawki/pozycjonowanie do ceny,czy inni robią z w3c,czy inni sprawdza czy to dziana na innych przeglądarkach ect.. ja wiem że nie da się 'przejasnowidzić' w ile się to zrobi i by komp się nie zje.i ect..ale przychodzi dyrektor i trzeba mu określić widełki tym razem na konkrecie - nie ja robiłem, 1 lepszy przykład z googla http://www.multipart.pl/ mała strona wiec niema co dużo pisać... 7 działów. zakładamy że grafikę dostajemy sukcesywnie co dzień kolejny dział proszę o wasze przewidywania na zasadzie waszych podejść..bo wiadomo nie wszyscy robią w zend,smartach,krótkie linki ect. tylko nie piszcie typu ze całość w tinym wiec 10 godzin zrobicie wszytko:)..zakładamy max automatyki i ze klient ma jak najmniej guzików:) ze nie możne sobie pogrubiać/zmieniać koloru tam gdzie nie powinno tego być chociaż to się tyczy tylko do katalogu bo reszta to wiadomo ze tinym... jak dla mnie to: start postawienie zenda+smarty-2h pocięcie layautu-top-stopka-tlo-menu-3h pocięcie kontentów+uzupełnienie dostarczonymi tekstami -główna-3h -ofirmie-2h -oferta-5h -promocje-4h -pomoc-techniczna-2h -kontakt-1h -zapytanie-3h +bazy danych+1h +cms-logowanie-edytowalne wszytki fotki-tez w tynim,teksty nie bedace layautem, zmiana kolejnosci,dodawanie nowych produktów-16h +zabezpieczenie-4h +wgranie na serwer+zabawa bo cos jest inaczej-8h(3h sam przesył 100MB-wiadome tysiace plików+mam łącze 1mb) +poprawa pod w3c-3h +przeglądarki test i poprawa=ie6,ie7,ie8,opera,firefox,chroma,safari=4h +późniejsze pozycjonowanie dodanie/zmiana altów,meta tagów,hederów,tekstów według wskazówek pozycjonera 5h +udział w 2 spotkaniach z dojazdem=8h +dokumentacja-1h +kilka pomyłek grafika podsyła 2 raz to samo-1h +klient widzi ze coś jeszcze chce dodać/zmienić/drobnostka-5h około 8dni roboczych a ty? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ylko nie piszcie typu ze całość w tinym wiec 10 godzin zrobicie wszytko:) Ale takie coś da się w 10 godzin zrobić, włączając w to jakiś panel administracyjny. Nie ma tam niczego skomplikowanego, bardzo mały projekt - ile niby można takie "pierdoły" robić?Ten wątek jest kompletnie bez sensu, bo co on ma wnieść? Nawet jeżeli dostaniesz konkretne odpowiedzi do tego przypadku to co z tego? Swoją drogą: mając łącze o prędkości 1 MiB pobierania masz zapewne 32 KiB wysyłania, a wysłanie 100 MiB na takim łączu to około 55 minut, a nie trzy godziny. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 1 Dołączył: 19.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Autorowi tematu pewnie chodzi oto by się dowiedzieć czy tylko on klepie mały projekt tydzień po czym dostaje marną kasę.
Po mojemu dodałbym do tego ile mu brakuje "skilla" by iść do firmy(nowej? pierwszej?)by się nie zbłaźnił. PS: do autora wyżej.. 10h ![]() PS2: 10h(powiedzmy 500zł)* 20dni roboczych to mamy = 10 000zł na miesiąc ![]() Ten post edytował metalog 5.10.2010, 15:35:36 |
|
|
![]()
|
|
8*22=176/10=około 17 tysięcy miesięcznie zarabiasz?
hmm wlasnie ja mysle ze za taka stronke tysiaka da rade zgarnać sam programer...500zł to biorą zaczynajacy... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:29 |