![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie odnośnie zarezerwowanych nazw w MySQL. Mam taki mały problem, mianowicie: Stworzyłem sobie w phpmyadmin`ie taką tabelę: option Mój skrypt:
Wychodzi mi opcja 'bad' czyli nie mógł wybrać tej tabeli. Ale jak zmienię nazwę na np: users, którą też mam już stworzoną to nie ma problemy. Tak samo jak tworzyłem tabelę optionxx. Tak samo jak stworzę tabelę option123 i dam zapytanie: też mi nie chce chodzić. To wygląda jak by nie mógł wybrać takich nazw jak option oraz values. Za pomoc z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak samo jak nie pobierzesz SELECT z tabeli FORM - jak by to wyglądało?
Mysql by się zwyczajnie pogubił. Aby oznaczyć własne nazwy - tabel, pól, baz etc. korzystaj w takich sytuacjach z "ptaszków" - tj. `` Np.
-------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co pamiętam to można też dać nazwę bazy danych i po kropce nazwę tabeli np:
To by się mogło sprawdzić ale musiał byś nawiasy zmienić na: ` a nie '. To jest różnica, teraz już to obczaiłem;) Więc dziękuję ci Skie bo twoje się sprawdziło;) Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:14 |