![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 14 Dołączył: 25.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, tworzę skrypt banowania czasowego pod moją grę via www, lecz niestety w pewnym miejscu zaciąłem się i nie wiem co dalej... A otóż to ten skrypt ban_time (kod zaczerpnięty z jednej z wtyczek popularnego CMS'a PHP-Fusion):
I problem tkwi w tym, że gdy wchodzę w wyszukiwanie graczy i wpiszę POPRAWNIE któregoś z nich to za każdym razem wyskakuje mi wiadomość, że nic nie znaleziono... Jeśli ktoś może coś poradzić to bardzo proszę ![]()
gracz = id_gracz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 59 Dołączył: 24.04.2010 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poproszę o strukturę tabeli tribal_gracze
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 14 Dołączył: 25.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto i ona
![]()
Ten post edytował Rochu 25.09.2010, 16:05:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 59 Dołączył: 24.04.2010 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ta wyszukiwarka graczy w której nic nie możesz wyszukać ma odnosić się do zbanowanych?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie... Wpisuje id lub login gracza, po czym wyszukuje mi takowego usera, i wyswietla mi cos takowego, czyli login a obok kropka, gdzie zaznaczam usera do banowania
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$sql = "INSERT INTO tribal_bany (ban_id, ban_time, ban_priezastis, ban_kada) VALUES ($ban_id,$ban_time,'$ban_ban_priezastis',ban_kada)"
do czego jest ban_kada ? |
|
|
![]()
|
|
ban_kada (kada w języku serbskim = kiedy) czyli kiedy ban został nałożony
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to wykonujesz zapytanie które ci napisałem, zapisujesz jedynie odpowiednie wartości w zmiennych
$ban_id = $user_id //ten który masz zapisaney pod <input type="ratio" name="<?=$result['user_id']?>" $ban_time = /widz że masz do wyboru minuty, godziny, dni, miesiące więc musisz sobie funkcje która ci przeliczy wartości/ $ban_ban_priezastis = $_POST["ban_prezastis"] $ban_kada = time() Cudów tutaj nie ma nie ma |
|
|
![]()
|
|
@fander ty chyba nie zrozumiałeś, podajesz mi kod, który dodaje do bazy danych już przesyłane informacje... A zacytuje ci mój problem:
Cytat I problem tkwi w tym, że gdy wchodzę w wyszukiwanie graczy i wpiszę POPRAWNIE któregoś z nich to za każdym razem wyskakuje mi wiadomość, że nic nie znaleziono... Więc łazi o to, że gdzieś mam błąd z pobieraniem rekordów z bazy danych (SELECT * .... itd.), tylko nie mogę rozkminić gdzie dokładnie tkwi ten problem... |
|
|
![]()
|
|
Zmień na: -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jak zrobić, by zamiast tego szukania zrobić po prostu od razu wyświetlał się formularz banujący, gdzie wpisywane byłoby id gracza lub jego login??
Daję POMÓGŁ ![]() Albo po prostu jakoś inaczej przerobić lub od nowa pomóc zrobić jak ktoś może, że mam formularz, gdzie wpisuje id usera banowanego, ile dni ma być zbanowany i powod banowania i zeby sie dodawalo podobnie do tabeli tribal_bany oraz ustawialo w tribal_gracze pole zbanowany na 1. Co do automatycznego odbanowania to sam sobie sprobuje zrobic ![]() Ten post edytował Rochu 29.09.2010, 21:42:25 |
|
|
![]()
|
|
Masz szczęście, że dziś @Damonsson poprawił mi humor ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję bardzo
![]() ![]() Jeszcze o jedną pomoc bym prosił. A właściwie mam problem ze skryptem wyświetlającym bany. Chyba kompletnie go źle zrobiłem... Prosiłbym o pomoc w wykonaniu tegoż skryptu wraz ze stronicowaniem, a właściwie pobierałoby dane i wyświetlało w tabelce login gracza | ban do kiedy | powod bana | kiedy został przyznany. Skrypcik opierał by się na podstawie danych ze skryptu lord2105 Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:05 |