![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 24.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Potrzebuje rady jak zrobić pewną rzecz na stronie www. Otóż mam formularz w którym potrzebuje uzyskać adres do obrazka z tłem. Chciałbym aby wybór odbywał się w osobnym oknie a adres obrazka lub jego id zostało wpisane w poniższy formularz jednocześnie chciałbym aby w tym formularzu ukazała się również miniaturka tego obrazka. Wiem iż trzeba wykorzystać tu JS i tu moje pytanie W jaki sposób wysłać wyniki z tego okienka do formularz aby ten odebrał id obrazka i bez przeładowania strony wpisał je w formularz i pokazał jego miniaturę Jeśli macie jakieś pytania proszę je zadawać bo może trochę nie jasno napisałem Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ten obrazek tła to ma zostać wgrany czy wybrany (url do niego) w tym drugim formularzu?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 24.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ma zostać wybrany w drugim formularzu
Niekoniecznie jego url a raczej samo id (określone dla każdego będzie podane inne) Ten post edytował szakal21 24.09.2010, 16:35:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ID czyli masz w katalogu u siebie już wgrane te grafiki np.
images/tlo1.jpg images/tlo2.jpg itd? |
|
|
![]()
|
|
Mam wgrane grafiki na serwer
W formularzy przy grafikach pojawia się przycisk radiowy do wybrania odpowiedniej, jako nazwę pola radiowego mam id Jednocześnie id jest nazwą danego obrazka bez rozszerzenia ------------------ Teraz chcę aby id zostało podane do formularza i tam została wyświetlona miniaturka tej grafiki Czyli jak wysłać i odebrać ten numerek a następnie go wyświetlić Ten post edytował szakal21 24.09.2010, 17:04:18 |
|
|
![]()
|
|
Za pomocą jQuery.
Rozumiem, że masz coś w stylu. [ ] podgląd [ ] podgląd [ ] podgląd Każdy unikalny id więc sprawa tym prostsza. Potrzebujesz zdarzenia change (dla tych checkboxów). Potem za pomocą $(this).attr('id') przypiszesz do zmiennej id_grafiki (nazwę grafiki). Gdy masz już id za pomocą value dodasz tę nazwę do wybranego inputu. Miniaturka to już chyba żaden problem gdy masz id. Tworzysz div, a w niego za pomocą html wstawiasz obrazek np.
Przyjmując że rozszerzenie jest ciągle takie same. Ten post edytował markonix 24.09.2010, 18:06:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:28 |