![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie mam problem z ktorym nie moge sobie poradzic. Mam strone, na ktorej wstawilem skrypty z rejestracja. Rejestracja przebiega pomyslnie i teraz chce zrobic logowanie. Przy rejestracji skrypt utwarza plik, w ktorym w 1 lini zapisuje login i haslo a w 2 lini zapisuje cyfre 1. Po zalogowaniu sie laduje sie strona 1.php na ktorej trzeba wypelnic formularz. Po wypelnieniu formularza skrypt otwiera plik z danymi urzytkownika i obok istniejacej juz w 2 lini 1 dopisuje jeszcze jedna 1. Wszystko po to, aby przy nastepnym logowaniu urzytkownik nie musial ponownie wypelniac formularza. Chce zrobic w taki sposob, zeby przy logowaniu zczytywana byla z pliku wartosc 2 lini, i jesli bedzie tam 1 to skrypt otwiera strone 1.php a jesli jest tam 11 to skrypt otwiera strone 11.php Niestety nie moge tego zrobic. Moj kod wyglada nastepujaco:
Jak widzicie przy poleceniu ladowania strony skrypt ma otworzyc strone $x[1].php (31 i 43 linia kodu). zmienna $x ma przybierac wartosc 1 lub 11 a wartosc ta ma byc pobierana z pliku users/$login.pas. Wiem, ze w skrypcie musze wstawic cos takiego $x=file('users/$login.pas'); zmienna $login zczytywana jest w momencie logowania zeby porownac ja z haslem. Mam teraz takie pytanie gdzie mam w kodzie wstawic $x=file('users/$login.pas'), poniewaz jak nastepuje odwolanie do strony to wyskakuje mi komunikat, ze taka strona nie istnieje a moze robi sie to w zupelnie inny sposob ? Ten post edytował zabeckis84 23.09.2010, 23:04:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli wstawiasz to file() dokładnie tak jak napisałeś, to nic dziwnego, że nie działa
![]() Wstaw to do linijki 31. i 43., a w header() zamiast $x[1], wstaw to $str. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety dalej wywala komunikat ze strona nie istnieje
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Która strona nie istnieje? Jest error z PHP, czy przenosi na inną stronę, ale ona jest błędna? Jeżeli błąd jest do PHP, to jak on brzmi? A jeżeli przenosi na inną stroną, ale tam jest błąd 404, to jaki jest URL?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 01:29 |