![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 4 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z prywatnymi wiadomościami. Analizowałem kod kilka razy ale na nic nie wpadłem. Problem polega na tym, że gdy ktoś wysyła wiadomość to odbiorca otrzymuje dwie chodź została wysłana jedna. Niektórych wiadomości wysłanych oraz nadawczych nie można odczytać ponieważ wywala błąd: Cytat Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /virtual/k/o/kosek.ugu.pl/odbiorcza.php on line 15 .Wszystkie pliki znajdują się na stronie głównej czyli kosek.ugu.pl. Oto kod odiorcza.php
Nie wiem czy się przyda ale dam jeszcze nadawczą czyli newmsg.php
Proszę o jakieś rady sam sobie nie mogę poradzić :< |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Niektórych wiadomości wysłanych oraz nadawczych nie można odczytać ponieważ wywala błąd: Masz blad zapytania. Tu masz napisane jak sobie z tym radzicTemat: Jak poprawnie zada pytanie Ogólnie zastosuj się do podanych tam porad -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 55 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poplatanie z pomieszaniem w tym skrypcie
![]() W newmsg.php masz dwa INSERTy, ktore wysylaja do jednego usera $_POST["do"] ta sama wiadomosc rozniac sie tylko ostatnia wartoscia 0,1 -------------------- * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
PHP, Laravel, Docker, Docker Compose, Laradock, Redis, JS, React, Vue, CSS, SCSS, Gulp, GIT ... itd.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 4 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałem błędu w pliku odbiorczym.
Gdy usunę inserta z 0 na końcu nadal wysyła dwie wiadomości lecz gdy usuwam tego z 1 do bazy wysyła ale nie wyświetla na stronie. Wydaje mi się, że oba muszą tam być ale nie mam pojęcia jak rozwiązać problem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w takim razie powinieneś nauczyć się spooro jeszcze... to za wysoki poziom jak na Twoje umiejętności
|
|
|
![]()
|
|
Tzn. wiem za co odpowiadają te dwie linijki przydaje się przy to jeśli chcemy stworzyć skrzynkę odbiorczą i nadawczą z opcją usuwania wiadomości.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wystarczy inaczej zrobić tabele i wszystko masz wtedy w 1 zapytaniu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm a nie lepiej wszystkie dane mieć w 1 wierszu
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:04 |