![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ucze się dopiero więc pytanie może być banalne dla znawców
![]() Problem mam taki że po najechaniu muszką na link, menu się rozwija ale kiedy chce przejechać na rozwinięte elementy to znika. Znalazłem w necie multum przykładów zrobionych dużo prościej i działających a tutaj nie chce działać ![]() skrypt wygląda tak: Kod menuDelegate: function() { $('#menu ul').delegate('li', 'mouseover mouseout', function(event){ if(event.type == 'mouseover'){ $(this).find('ul').filter(':not(:animated)').fadeIn(1000); } if(event.type == 'mouseout'){ $(this).find('ul').fadeOut(300); } }) } I jeszcze jedno pytanie jak zrobić żeby po najechaniu na LI w głównym menu rozwineło się SUBmenu i wjężdżając na nie nie znikło podświetlenie z tego LI w głównym? bardzo prosze o jakąś podpowiedź ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I jeszcze jedno pytanie jak zrobić żeby po najechaniu na LI w głównym menu rozwineło się SUBmenu i wjężdżając na nie nie znikło podświetlenie z tego LI w głównym? na bazie tych samych zdarzeń co zrobiłeś menu rozwijane... zaś przy menu rozwijanym zastosuj zdarzenia: mouseenter i mouseleave... -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2010 Skąd: Wolsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Caw mam takie pytanie, gdzie wklejasz ten kod z skryptem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mouseenter i mouseleave nic nie dało poza tym że w ogóle się nie rozwijają :/
Kod $('#menu ul').delegate('li', 'mouseenter mouseleave', function(event){ if(event.type == 'mouseenter'){ $(this).find('ul').filter(':not(:animated)').fadeIn(1000); } if(event.type == 'mouseleave'){ $(this).find('ul').fadeOut(300); } }) a kod wstawiam w zewnętrzynym pliku i wywołuje go na dole strony. Napewno działa bo mam w nim inne skrypty, ten zresztą też działa tylko niepoprawnie. jakieś pomysły? w ogóle sposób podany przezemnie jest ok czy tak się nie robi? bo ja wyczytałem o .deleagte() i że tego powinno się używać. Ten post edytował Caw 23.09.2010, 20:28:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:00 |