![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem mam 4 tabele i włożyłem je w divy no na razie jest spox bo 4 tabele są w jednej linii a były jedna po drugiej no ale chce je wyśrodkować aby te 4 tabele były wyśrodkowane a no i jeszcze jeden problem: Jeśli pisze tekst na koniec linii taki: Polityka Prywatności | Kontakt | Dotacje itd. to zaczyna się na końcu linii w linii gdzie są umieszczone tabelę a jak wezmę wstawię je w (br) to się przesuwają i jak wezmę parę razy wpisze br to się przesuną na te samo miejsce ale pod tabelami pod końcem tabeli a jak wklepie tekst w center to się nic nie dzieje.
Podsumujmy w tagach xP: Tabele divy wyśrodkowanie tekst osobna-linia wyśrodkowanie O to kod html do tabel (nie wściekajcie się na mnie nie umiem wstawić w cytat lub coś takiego):
Powód edycji: [webdice]: Dodałem bbcode. Pamiętaj o tym w przyszłości.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli użyłeś znacznika float: left to automatycznie centrowanie nie wchodzi w grę.
W takim wypadku musisz cały kod oblać div'em o konkretnych rozmiarach i nadac mu: margin: 0px auto; Co do elementów oblewanych (float) pamiętaj aby zaraz pod nimi dadawać div'a z funkcją "wyzerowania"
Taka mała sugestia ode mnie staraj się zamieszczać kod css w osobnym pliku, to bardzo ułatwia pracę z kodem, kod staję się o wiele czytelniejszy. Oto kod poniżej:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem że chcesz mieć na środku wszystko, także to co chcesz mieć na środku wstaw między <center></center>. Obecnie odchodzi się od stosowania tabel, tylko same divy.
-------------------- Interaktywna Mapa Polski - imap24.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Od <center> już się dawno "odeszło".
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:31 |