|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 3 Dołączył: 7.12.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Mam problem, który próbuję rozwiązać na kilka sposób, ale żadne na razie nie skutkuje. Chodzi o zapisywanie i wczytywanie z bazy danych, a następnie wyświetlanie wyrazów ze znakami specjalnymi. Np. ""haha' Zapisuje mi do bazy elegancko, nie ma problemów. Wczytuje mi również. W PHP w echo wyświetla się również poprawnie, jednak, gdy próbuję wypełnić <input type="text"> dzieją się różne rzeczy. Nawet wiem czemu: mając np. podany wyżej wyraz, i wstawiając go poniżej <input type="text" value="$wyraz"> otrzymam <input type="text" value="""haha'"> czyli nic się nie wyświetli. Zapisując do bazy próbowałem przepuszczać to przez mysql_real_escape_string, add_slashes, htmlentities i htmlspecialchars, a nawet przy podwójnym ich zastosowaniu. No ale jak wspomniałem z zapisaniem jest ok, niezależnie jak to zrobię. Może ktoś poradzić coś na to? Zasugerować rozwiązanie? Dzięki z góry Dobra już rozwiązane :] - przy wyświetlaniu opatulić zmienną htmlspecialchars Ten post edytował melior 23.09.2010, 17:45:49 |
|
|
|
melior Znaki specjalne 23.09.2010, 17:41:08
Blame Po pierwsze zawsze musisz zabezpieczać dane idące ... 23.09.2010, 17:46:31 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 00:38 |